Кепа може да дебютира за Реал Мадрид във втория кръг на Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
28-годишният испанец ще бъде заместникът на Тибо Куртоа през сезон 2023/24

Реал Мадрид е на финалната права на привличането на испанския вратар Кепа Арисабалага от Челси. Редица източници, сред които и Фабрицио Романо, информират, че стражът на Челси ще играе в “Кралския клуб” през току що започналия сезон.

Бившият футболист на Атлетик Билбао ще премине като преотстъпен в тима на Реал Мадрид. Вероятно клубът от “Бернабеу” няма да бъде задължен да го откупи за постоянно след края на сезона. Кепа бе трансферна цел и на Байерн Мюнхен, но взе решение да отреже баварците след интереса на Реал към него.

Според информация на журналиста Хавиер Бирланга от „Marca“, Кепа ще бъде представен като нов футболист на “белия балет” в началото на следващата седмица. От клуба ще успеят да му извадят картотека за двубоя от втория кръг на Ла Лига срещу Алмерия. В събота вечер Реал Мадрид започна кампанията с комфорнта победа с 2:0 на “Сан Мамес” срещу Атлетик Билбао.

28-годишният Кепа има опит в Ла Лига. В периода 2016-2018 г. той бе на вратата на Атлетик Билбао. След това бе привлечен от Челси, който плати 80 млн. евро за него и го направи най-скъпият вратар в света. На “Стамфорд Бридж” той спечели големи отличия на клубно ниво, като му липсва само титлата от Висшата лига.