Киров и Илиев отказали да водят националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На Изпълкома са обсъждани кандидатурите на Ясен Петров, Георги Донков и Георги Дерменджиев

Наставниците на Арда и Черно море – Николай Киров и Илиан Илиев, са били поканени да водят националния отбор преди да се стигне до избора на Ясен Петров, но са отклонили офертите.

Селекционерът на младежката формация Александър Димитров е третият специалист, с когото отговорникът за националните отбори Емил Костадинов е разговарял за овакантения пост.

Киров и Илиев заявили, че на този етап предпочитат да продължат да работят в клубовете си, докато Димитров, който няколко седмици беше смятан за сигурен нов треньор на Лъвовете, изведнъж изтъкнал лични причини като препятствие за поемане на ангажимента.

Срещу назначението на Димитров се изказаха доста футболни личности. Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов пък директно обвини футболната централа в “полягване” на управляващата политическа партия ГЕРБ, имайки предвид близките отношения между Димитров и министър-председателя Бойко Борисов.

Димитров ще продължи да води младежката гарнитура.

На Изпълкома на БФС в четвъртък са били обсъждани три кандидатури – на Петров, както и на Георги Донков и на досегашния селекционер Георги Дерменджиев.

В крайна сметка повечето от членовете подкрепили кандидатурата на бившия халф на Ботев (Пловдив) и Левски и именно той ще е човекът, който ще води България в предстоящите световни квалификации.