Киров: “Имаме физически проблем, печелим точки със старание”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът очаква серия от тежки мачове до края на полусезона

Старши треньорът на Арда Николай Киров направи трезва оценка на равенството на неговия тим с ЦСКА София – 1:1, заявявайки за пореден път, че кърджалийци продължават да изпитват физически трудности заради нарушения ритъм заради принудителната карантина на голяма част от играчите след положителните тестове за коронавирус.

“Не започнахме добре двубоя, но това е напълно нормално и обяснимо,” коментира Киров след края на двубоя. “Далече сме от добрия ни игрови ритъм. Трябваше да мине игрово време, за да се нагодим към терена и към ЦСКА.

“Направихме добра контраатака и поведохме в резултата. След това ЦСКА ни притисна и успя да ни изравни.

“Имаме физически проблем и няма как да го решим в този сгъстен цикъл от мача. Ще бъде трудно до паузата през ноември. Загубихме както игрови ритъм, така и голяма част от физическия ни запас по време на карантината.“

“Старанието на състезателите води до взимането на точки в тези двубои. Абсолютно всеки един двубой ще бъде труден. При нас нещата малко се усложниха.

“През първото полувреме не работихме добре с топка в крака. Бяхме по-бавни. Предстои ни много труден двубой срещу Берое Стара Загора. Започваме да се готвим за него.

“Най-важното е да възстановим утре състезателите и да започнем разузнаването на Берое.”