google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арда се подсилва с нападател в близките дни

Наставникът на Арда Николай Киров потвърди, че френският централен бранител Никола Таравел ще отсъства в следващите две седмици заради контузията, получена във вчерашната контролна среща с полския Заглембе.

“Лошото е, че един от новите получи травма,” сподели избраният за Треньор на годината Киров след края на проверката. “Никола Таравел ще отсъства около две седмици.”

Снажният защитник подписа договор с Арда преди десетина дни и се очаква той да бъде основна фигура в дефанзивното звено на кърджалийци. За последно Таравел е играл във второто ниво на Съединените Щати -в Оклахома Сити Енерджи, а преди това е носил екипите на френския Гренобъл и кипърския Пафос.

Toй е продукт на юношеската школа на Дижон и има девет мача за юношеския национален тим на Франция (до 19 години) и пет мача за формацията (до 20 години).

Киров остана доволен от представянето на своите в първия спаринг по време на подготвителния лагер в Турция.

“Не видях да има чак такава разлика в подготовката между двата тима, въпреки че това за тях е последна контрола, а за нас първа. Направихме добри неща в атака, но допуснахме елементарни голове.

“Все още има умора в нас, защото допреди два дни работихме сериозно за физиката. Мисля, че не стояхме никак зле, пресирахме добре и малко повече точност в завършващата атака.

Наставникът не скри, че Арда работи усилено за привличането на още един футболист в атака.

“Има доста върху какво да работим, надявам се да няма тръгващи си футболисти,” заяви Киров. “Трябва ни минимум един човек в атака. Наблюдават се състезатели, водят се разговори, когато има факти, тогава ще говорим.”