Киров след ремито в Пловдив: “Комплименти за играчите!”

Киров след ремито в Пловдив: "Комплименти за играчите!" 1
6 0
Наставникът на Арда призна, че отборът все още има проблеми при скоростни разигравания

Предводителят на Арда Николай Киров не скри задоволството си от представянето на своите момчета в първия им двубой след 22 дни принудителна пауза.

В него тимът от Кърджали завърши наравно – 0:0, като гост на лидера в класирането Локомотив (Пловдив).

“Комплименти най-вече за състезателите, които демонстрираха воля и себераздаване“, коментира Киров.

„Имаше доста неизвестни пред нас. Две трети от отбора две седмици не водеше занимания. Сега ни предстоят пет двубоя за 19 дни – сложната ситуация продължава за нашия отбор.

“Ще са нужни ротации в тези мачове. Мислим единствено как да възстановим състезателите за следващия двубой.”

Киров похвали себераздаването на играчите в тренировъчния процес, но призна, че отборът е загубил от скоростта си по време на прекъсването.

„Аз винаги съм бил доволен от старанието и отношението на футболистите в тренировъчния процес. Все още обаче не сме на нужната скорост в целия отбор. Надявам се с тренировките, които следват да наваксаме това.

„Трябва да наблегнем върху боравенето на футболистите с топката. Това са основните елементи. Трябва да вмъкваме тренировки за физика. Трябва да достигнем физическото ниво, което имахме преди карантината на футболистите.

„Сега е важно да запазим отборът от по-малко контузии. Ще се наложи в този сгъстен цикъл да взимат участие абсолютно всички футболисти. Имаме равностойност на всички позиции и ще правим нужните ротации.“

Киров обаче призна, че до края на есенния дял всеки мач ще е тежък

„Според мен всеки следващ мач до паузата ще бъде все по-труден и все по-труден“, завърши той.