Киров след ремито в Пловдив: “Комплименти за играчите!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Арда призна, че отборът все още има проблеми при скоростни разигравания

Предводителят на Арда Николай Киров не скри задоволството си от представянето на своите момчета в първия им двубой след 22 дни принудителна пауза.

В него тимът от Кърджали завърши наравно – 0:0, като гост на лидера в класирането Локомотив (Пловдив).

“Комплименти най-вече за състезателите, които демонстрираха воля и себераздаване“, коментира Киров.

„Имаше доста неизвестни пред нас. Две трети от отбора две седмици не водеше занимания. Сега ни предстоят пет двубоя за 19 дни – сложната ситуация продължава за нашия отбор.

“Ще са нужни ротации в тези мачове. Мислим единствено как да възстановим състезателите за следващия двубой.”

Киров похвали себераздаването на играчите в тренировъчния процес, но призна, че отборът е загубил от скоростта си по време на прекъсването.

„Аз винаги съм бил доволен от старанието и отношението на футболистите в тренировъчния процес. Все още обаче не сме на нужната скорост в целия отбор. Надявам се с тренировките, които следват да наваксаме това.

„Трябва да наблегнем върху боравенето на футболистите с топката. Това са основните елементи. Трябва да вмъкваме тренировки за физика. Трябва да достигнем физическото ниво, което имахме преди карантината на футболистите.

„Сега е важно да запазим отборът от по-малко контузии. Ще се наложи в този сгъстен цикъл да взимат участие абсолютно всички футболисти. Имаме равностойност на всички позиции и ще правим нужните ротации.“

Киров обаче призна, че до края на есенния дял всеки мач ще е тежък

„Според мен всеки следващ мач до паузата ще бъде все по-труден и все по-труден“, завърши той.