Киров:”Имаме воля и характер, излизаме за победа във Варна!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Арда Николай Киров за пореден път демонстрира завидни стратегически умения.

Тимът от Кърджали изоставаше в двубоя със Славия след първото полувреме и именно тактическите корекции, както и смяната, след която на терена се появи Радослав Василев преобърнаха мача.

“Естествено, доволен съм от самата победа,” заяви Киров няколко минути след шеметната победа на неговия тим. “Мач, който започнахме добре, но не успяхме за наше съжаление да отблежим гол.

“Много лек гол допуснахме в нашата врата от ситуация, която не предвещаваше такова нещо. От там се наложи на полувремето да се смени и тактическата схема и да влязат по-офанзивни футболисти. Славия притежава добри състезатели, затвориха се пред тяхната врата и се радвам, че съумяхме да намерим пролуки, за да обърнем двубоя.

“В днешната среща ни липсваше завършващия удар. Не може да не отбележим и намесите на Георги Петков. Трябва да съумяваме през целия мач, независимо какъв е резултатът, да търсим тези комбинации.

“Радослав Василев е основна фигура в нашия състав още от миналата година. За съжаление претърпя някои контузии, които му попречиха да е във върхова форма в началото на шампионата, но постепенно навлиза във форма и се радвам, че помага на отбора.

“Ние имаме волята и характера – показахме го и в предните мачове. Всички двубои са трудни и съм щастлив, че съумяхме срещу един сериозен противник да извоюваме победата.

“Указанията ми на полувремето бяха да се тържи трайно топката, да се търси дублиране по фланга и от там да пробием противника. Изчакахме си моментите и заслужено победихме.

“Все още работим за взаимовръзките в състава. Имаме нови хора, които тепърва ще навлизат. Концентрирали сме се върху това да подобряваме двете фази. Започнахме добре шампионата, но е важно и да го завършим добре, а не да се водим от емоциите.”

В следващия кръг Арда гостува на коравия домакин Черно море, но Киров обяви, че дори и в тази среща неговите момчета ще търсят единствено трите точки.

“Този шампионат е доста изравнен като сили. Черно море също е сериозен съперник, има капацитет и е сериозен фактор в първенството. Още от утре започваме разузнаването, за да видим как да се противопоставим. Излизаме за победа.”