Клоп бесен на съдиите след мача със Саутхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чувам, че Манчестър Юнайтед е получил повече дузпи за две години, отколкото аз за пет години и половина", недоумява мениджърът на Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа крайно негативно за съдийството в мача със Саутхемптън, който мърсисайдци загубиха с 0:1 в понеделник вечер.

Немският специалист претендира за две неотсъдени дузпи за неговия тим – първо за игра с ръка на Джак Стивънс след удар на Вайналдум, както и за нарушение на Кайл Уокър-Питърс срещу Садио Мане в наказателното поле. И при двете ситуации реферът на двубоя Андре Маринър не отъсди 11-метров наказателен удар.

“Най-добрите ситуации, които имахме, бяха със Садио Мане с топка в крака. Ако някой още веднъж каже, че той е симулант, това ще бъде най-голямата шега на света. Момчето се опита да остане на краката си по всякакъв възможен начин. В две ситуации други отбори биха получили дузпа. А ръката? Не знам кой може да ми обясни това”, заяви Клоп.

Освен това мениджърът на Ливърпул сравни броя на отсъжданите дузпи в полза на Манчестър Юнайтед спрямо тези, които се дават на неговия тим. “Чувам, че Манчестър Юнайтед е получил повече дузпи за две години, отколкото аз за пет години и половина. Нямам представа дали вината е моя, нито как е възможно това”.

“Това обаче не е извинение за представянето ни. Не можем да променим решенията и трябва да ги уважаваме. Можем обаче да промени представянето ни. Фокусираме се върху това”, добави германецът в интервютата след срещата на „Сейнт Мерис“.

“Имахме много добра видимост към инцидента с Мане. Това изглеждаше чиста дузпа. Обърнах се към четвъртия съдия и го попитах дали ситуацията няма да бъде проверена с ВАР. Той ми каза, че вече е проверена и дузпа няма. Това е истината на 100%. Сега някой да ми каже как провериха толкова бързо и прегледаха положението от всички възможни ъгли”, каза на финал Клоп.