Клоп: Четири отбора ще се борят за титлата през следващия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Юрген Клоп вярва, че доминацията на Ливърпул и Манчестър Сити за първото място във Висшата лига може да бъде нарушена през следващия сезон, ако Манчестър Юнайтед и Челси продължат да се подобряват със същото темпо.

Ливърпул контролираше борбата за титлата през целия настоящ сезон и не случайно приключи 30-годишната си суша, при това 7 мача преди края на първенството, след като разлика със Сити достигна до 23 точки, при поражението на „небесно-сините“ от Челси миналата седмица.

Преди две години пък Сити спечели титлата с рекордните 100 точки, а предната година двата отбора си спретнаха луда надпревара, при която „гражданите“ грабнаха 1-вото място само с една точка повече от Ливърпул, а 3-тият изоставаше на 25.
На пресконференцията, преди мача на „Етихат“ където „червените“ ще получат медалите за първото място и шампионски шпалир от футболистите на Пеп Гуардиола, Клоп коментира, че доминацията на двата отбора няма да е толкова голяма и през следващия сезон, тъй като други отбори са готови да отговорят на предизвикателството.

„Каквото и да казват хората, разликата няма да е такава през следващата година и трябва да сме готови за това. Виждаме, че Манчестър Юнайтед напредва. Хората казват, че те нямат шансове, но видяхме, че с привличането на само един футболист, те станаха много по-добри. Разбира се, виждаме и прогреса на Челси. Няма как борбата да е само между нас и Сити. През последните два сезона наистина за титлата спорехме само ние и те. За Манчестър Сити това важи в последните четири и пет сезона“ – казва Клоп.

Немският специалист коментира и напускането на Давид Силва, чийто договор изтича в края на лятото и едва ли ще бъде заменен, тъй като Сити са пред угрозата да получат две-годишна забрана за трансфери.

„Давид Силва никога не е играл за отбор, който аз съм тренирал, но аз го обичам от първата минута, в която го видях как играе футбол. Ако някой може да го замести, това са точно футболистите, с който Сити разполага: Бернардо Силва, Фил Фоудън или Илкай Гюндоган“ – коментира германецът оттеглянето на Силва.-„Те не губят футболисти, а ги заместват. Все още имат множество играчи от световна класа.“

„Много позитивно съм настроен към моя отбор, но не мога да отрека, че и те са много добри. Така виждам нещата, едва ли ще видим скоро края на доминацията на Манчестър Сити. Те имат всичко нужно, за да запазят високото ниво. Ако искаме да сме пред тях, ще трябва да покажем, че сме по-добри и това е целта ни през следващия сезон. Знаем, че е много трудно и няма да става по-лесно.“ – завърши пресконференцията Юрген Клоп.