google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп ще настоява всички футболисти от състава на „червените“ да получат златен медал за спечелената титла от Висшата лига. Немският специалист се обяви против настоящата практика, според която медал се дава само на играчи, участвали в поне 5 двубоя от кампанията. Иначе всеки тим, който триумфира с шампионската титла получава комплект от 40 медала, като по-голямата част от тях отиват за футболистите, които са покрили споменатият критерий.

„Не знам кой е решил да бъде така. Дори и да си участвал само в един мач, справедливо е да получиш медал. Ако хората не могат да разберат колко важен е целият състав, ако искаш да станеш шампион, то аз не мога да им помогна. Например, ако си втори вратар е нормално да имаш по-малко мачове, но пък си си заслужил медала. Имаш по 5 милиона тренировки на година и ако не си на най-високо ниво през всяка от тях, просто нямаш шанс да спечелиш титлата. Как някой е решил, че трябва да имаш поне пет мача за медал?“ – недоумява Клоп.

Темата е около младите таланти на Ливърпул: Неко Уилямс, Къртис Джоунс и Харви Елиът, за които Клоп казва, че ще разчита много в бъдеще, но през настоящия сезон имат само по два мача от Висшата лига.

„Тези момчета ще получат своите медали на 100%. Ако трябва, аз ще ги произведа. Или пък ще им дам моя медал. Обаче би било по-добре, от Премиер Лийг да преосмислят това правило?“ – завърши Юрген Клоп.