Клоп се готви за един от най-великите си дни – Червената Коледа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп направи емоционално изказване преди утрешния дуел в Премиър Лийг с Челси, след който Червените най-после ще получат жадуваната 19-шампионска титла.

Бившият предводител на Борусия Дортмунд заяви, че е особено развълнуван, тъй като това ще бъде “един от най-великите дни в живота му”. Клоп дори сравни очакването на вдигането на ценния трофей с трепета, изпитван преди Коледа.

“Опитвам се да се подготвя за това, което ще се случи утре,” започна Клоп. “Ще бъде трудно, защото ни предстои важен футболен двубой.

“Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, защото най-накрая ще мога да вдигна този трофей. Ще бъде много горд с момчетата!

“Шампиони сме вече от около месец. Все едно наближава Коледа – знаеш, че ще получиш определен подарък, но въпреки това се вълнуваш. Ще бъде специално!”

Не друг, а Кени Далглиш, смятан от редица фенове на мърсисайдци за най-великия играч в историята на шесткратния европейски клубен първенец ще връчи медалите на Клоп, неговия щаб и играчите утре вечер.

Крал Кени ще бъде асистиран от изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс на церемония на специално изграден подиум на легендарната трибуна Коп.

“Много се радвам, че момчетата ще преживеят този момент,” откровено продължи германецът. “Те го заслужават повече от всеки.”

Клоп даде да се разбере, че Ливърпул няма никакви конкретни очаквания от сблъсъка със Сините от Лондон, които преследват място в Топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

“Денят е важен, но не е последният важен ден. Очаквам добър мач от наша страна, но и добро представяне от Челси.”

Клоп, който отдавна влезе във фолклора на Мърсисайд, направи и поредното изказване в стил The Liverpool Way, когато за пореден път го запитаха за трансферните планове на Червените.

“Аз съм напълно доволен от състава, с който разполагам,” отсече любимецът на Коп с фраза, която би подхождала напълно и за легендарния Бил Шанкли.

“Бях доволен и през миналата година, когато всеки ме молеше да го привлека в състава. Не купувахме по свои причини.

“Тук не става дума за това, че разликата между нас и Челси е 30 точки. Може да го видите на терена – нашите момчета дават всичко от себе си. Не съм сигурен, че това може да се купи!”