Клоп се опълчи на националните отбори на Бразилия и Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина"

Ливърпул няма да пусне играчите си в националните отбори, ако след това въпросните футболисти ще трябва да бъдат в карантина 10 дни, обяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп.

Бразилия и Португалия са в червения списък на Великобритания за държави, от които идващите трябва да бъдат под карантина 10 дни в одобрен хотел. И двете страни имат предстоящи квалификации за Мондиал 2022 в Катар, което означава, че Алисон, Фабиньо, Фирмино и Диого Жота ще бъдат засегнати от тези мерки, ако помагат на националните си отбори.

“Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина. Това просто не е възможно. Разбирам, че нуждата на различните федерации, но това е период, в който не можем да направим всеки щастлив и трябва да признаем, че играчите получават заплатите си от клубове. Затова те трябва да се техен приоритет”, заяви Клоп.

Германският специалист потвърди, че целта на мърсисайдци е място в Топ 4 в края на сезона, гарантирайки си участие в следващото издание на Шампионска лига. За „червените“ предстои сериозен тест утре срещу Челси на „Анфийлд.

“Преди седмица нямахме шансове, сега отново сме в борбата. Предизвикателството и работата е ясна. Трябва да спечелим колкото е възможно повече мачове. Знаем това. Не можем да правим разлика относно това срещу кой се изправяме, но знаем качеството на Челси и техните цели. Другите отбори, нашите съседи, Уест Хем, Тотнъм и Лестър са сред претендентите за топ 4. Манчестър Юнайтед вероятно вече не участва в тази борба. Манчестър Сити е приключил с нея”, коментира Клоп.