Клоп: Всички в Ливърпул сме зад Върджил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще го чакаме както съпруга, която чака мъжа си от затвора", заяви мениджърът на мърсисайдци

Ливърпул и мениджърът на отбора Юрген Клоп заявиха безрезервната си подкрепа към Върджил ван Дайк по време на възстановяването му от тежката контузия, която получи в градското дерби с Евертън. Нидерландецът бе заменен още в началните минути на двубоя, след като получи контузия при брутално влизане на вратаря Пикфорд. Травмата се оказа сериозна и Ван Дайк ще трябва да се подложи на операция на коленните връзки.

„Ще бъде аут за дълго и това е ситуацията. Това знаем сега. Не искаме да задаваме времеви рамки, ако трябва да бъдем честни, тъй като при всеки играч е различно и всеки организъм различно се възстановява от подобен тип травми, така че ще видим. Още, когато стана ситуацията в събота, бях наясно, че това ще е тежка травма. Сега целият отбор и тим е зад него, защото всички можем да изпаднем в такава ситуация, която е много гадна. Знаем, че Върджил ще го преодолее на 100%, а днес е първият ден от възстановяването. Футболът е пълен с предизвикателства и това е поредното, през което трябва да минем, така че продължаваме”, заяви Клоп пред клубния сайт.

„При подобни травми съм наясно, че играчите искат да останат сами със себе си в първия момент. Достатъчно дълго съм в сферата, за да го зная. Аз също съм се контузвал, имал съм и същата контузия и въобще не ти се говори в този момент. В контакт съм с Върдж. Заради него сме там. Той знае ситуацията, а ние ще го чакаме както съпруга, която чака мъжа си от затвора и ще направим всичко възможно, за да го прекара леко”, заяви германският специалист.