Клубът на Тарханов пред 7 Спорт: “Славия действа некоректно”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Руският клуб Енисей обяви, че e наясно с опитите на Славия да ангажира треньорa на тима от Красноярск Александър Тарханов.

Настоящият отбор на специалиста обаче се оплака от неправомерни действия от страна на най-стария столичен клуб.

“Да, да, знаем, че Славия разговаря с Тарханов, но според вас това правилно ли е?,” обявиха пред 7 Спорт от Енисей. “Той има договор с нас и изведнъж казва – “Искам да отида в България.”

“Не искаме да коментираме преди да стане ясно какво ще се случи. Надяваме се, че в близките дни всичко ще се изясни.”

В момента Енисей е раздиран от скандали, а някои от водещите играчи, сред които Александър Харитонов, Максим Семакин и Павле Рожков са се настроили срещу Тарханов, след като специалистът ги е пратил във втория тим заради нежелание да намалят заплатите си.

През януари триото си осигурило повишение на възнагражденията, но скоро след това Енисей изпаднал във финансови затруднения и поискал от играчите да подпишат нови договори с по-ниски заплати. Те обаче отказали категорично.

„Не знам какво е станало,” коментира 65-годишният Тарханов, който пое юздите в Енисей през юни. “Отборът е бил при изпадащите и е било нормално да има намаление. При тях обаче се е получило обратното – повишение! Това е неправилно.

“Може би са искали да ги направят специални. Това не ме интересува. Докато нещата не се променят, те ще бъдат в дублиращия отбор.”

Президентът на Славия Венци Стефанов вярва, че Тарханов е подходящ за треньорския пост на Славия, който беше овакантен след напускането на любимеца на феновете Златомир Загорчич.

65-годишният Тарханов работи в “Овча купел” между декември 2015 и ноември 2016 година. Под негово ръководство тимът завърши на четвъртото място в Първа лига, но през следващата кампания Белите допуснаха 8 загуби в първите си 13 мача и това предизвика неговото освобождаване.

След завръщането си в Русия Тарханов води Урал (Екатеринбург). Миналия сезон опитният специалист бе начело на арменския Пюник (Ереван), който е собственост на Артур Согомонян – близък приятел на Христо Стоичков.