Клубове от Висшата лига следят голмайстора на Жирона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Артьом Довбик е в полезрението на Астън Вила, Фулъм и Уест Хем

Според испанската медия Fichajes, триото от Висшата лига в лицето на на Астън Вила, Фулъм и Уест Хем следят звездата на Жирона – Артьом Довбик. 26-годишният футболист прекара по-голямата част от кариерата си в датската, молдовската и украинската лига, преди да направи трансфер в Жирона през лятото на 2023 г.

Това се оказа страхотен трансфер за каталунския тим, който е на върха в Ла Лига в момента. Жирона спечели 14 от своите 18 мача в първенството досега този сезон, до голяма степен повлиян от изявите на Довбик, който има 11 гола и 5 асистенции в 17 срещи.

Страхотното представяне и безпроблемна интеграция в топ 5 първенство на Стария континент привлече вниманието на Астън Вила, Фулъм и Уест Хем. Хората на Унай Емери са в надпреварата за титлата във Висшата лига, но имат само Оли Уоткинс, който води нападението като надежден голмайстор. Бирмингамци се оглеждат за атакуващи подкрепления през януари и също имат интерес към Келечи Ихеаначо и Тимо Вернер.

Фулъм също се нуждае от нападател, като се има предвид, че Раул Хименес не успя да запълни адекватно празнината, оставена от Александър Митрович. Котиджърс често изпитват проблеми с отбелязването на голове. Добвик със сигурност има необходимите умения да предостави решение на треньора Марко Силва.

Междувременно Уест Хям се нуждае от дългосрочен заместник на Михаил Антонио. “Чуковете” също имат желание да разполагат с украинската звезда на Жирона, като през януари ще има сериозна битка за подписа на Довбик.