Официално: Ман Юнайтед обяви влизането на сър Джим Ратклиф в клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" постигнаха споразумение със сър Джим Ратклиф, председател на INEOS, да придобие 25% от акцииите на клуба

Манчестър Юнайтед излезе с официално съобщение, че има нов собственик. Днес клубът се е договорил с британския милиардер сър Джим Ратклиф, който получава 25% от акциите на “червените дяволи”, прехвърлени му от семейство Глейзър. Общата стойност на сделката е около £1,2 млрд. (около $33 за акция).

Като част от сделката, INEOS прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на операциите и академиите за мъжки и женски футбол, заедно с две места в борда на Ман Юнайтед.

“Съвместната амбиция е да се създаде футболна операция от световна класа, надграждаща многото съществуващи силни страни на клуба, включително успешното представяне извън терена, на което той продължава да се радва”, пишат от Юнайтед.

Изпълнителни съпредседатели и директори, Аврам Глейзър и Джоел Глейзър заявиха: „Радваме се, че постигнахме съгласие по тази сделка със сър Джим Ратклиф и INEOS. Като част от стратегическия преглед, който обявихме през ноември 2022 г., ние се ангажирахме да разгледаме различни алтернативи, за да помогнем за подобряването на Манчестър Юнайтед, с акцент върху постигането на успех за нашите мъжки, женски и академични отбори.”

Председателят на INEOS, сър Джим Ратклиф, заяви: „Като местно момче и цял живот поддръжник на клуба, аз съм много доволен, че успяхме да постигнем споразумение с борда на Манчестър Юнайтед, което ни делегира отговорността за управление на футболните операции на клуба. Ние сме тук в дългосрочен план и осъзнаваме, че предстоят много предизвикателства и упорита работа, към които ще подходим със строгост, професионализъм и страст.”