google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Клубовете в Англия се готвят да поднесат голяма изненада на своите играчи, твърди “The Sun”.

Очакват се безпрецедентни съкращения на футболисти, тъй като спирането на първенството е довело да сериозни финансови последици. Заради пандемията от коронавирус всички мачове на Острова са прекратени минимум до 30-ти април, а това изправя клубовете пред сериозни финансови изпитания.

Цялата тази ситуация е принудила мениджърите да преразгледат под лупа всеки от договорите поотделно,  за да потърсят вратичка, която им позволява да се отърват от тях. Всеки контракт, според който опцията за съкращение е вариант, може да бъде прекратен.

В момента сред играчите няма паника заради опасността от масови съкращения, но въпреки, че те се опитват да запазят спокойствие, темата е една от най-обсъжданите.

Заради нулевите постъпления от телевизионни и спонсорски споразумения, а също така и поради спрените продажби на билето от домакинските срещи, положението в клубовете е станало доста напечено. Очакват се също да бъдат въведени и други мерки като намаляване на заплатите, което ще засегне не само персонала, но и самите играчи.