Клубовете в Серия “А” поставиха крайна дата за рестарт на първенството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболните клубове в италианската Серия “А” единодушно определиха датата 14 юни като крайна за подновяването на шампионата. Правителството все още не е разрешило тренировките на отборите да стартират по-рано от 18 май.

Италианският премиер Джузепе Конте събщи на пресконференция, че страната ще освободи мерките на карантината на 4 май. Веднага след това индивидуални спортове като плуване и тенис ще могат да рестартират тренировките. За подновяване на отборните тренировки пък трябва да се изчака до 18 май.

По-голямата част от клубовете, с изключение на Бреша, са нетърпеливи да подновят тренировки и отлагането на възобновяването на тренировъчния процес за 18 май е безсмислено, тъй като футболистите ще могат да бягат в парковете свободно, спазвайки разстояние от два метра.

Малко след изявлението на Джузепе Конте, министърът на спорта Винченцо Спадафора оспори думите му и заяви, че датата 18 май не е крайна.

Според неговите думи сезонът в Калчото все още може да не бъде подновен.

„Работим за възобновяването на тренировките на 18 май, което не означава, че първенствата ще бъдат рестартирани“, каза Спадафора.

Серия А отправи заплахи към правителството със съд заради финансови загуби, ако кампанията не бъде рестартирана. Клубовете в Калчото искат да им се даде възможност да тренират в базите си, като същевременно спазват мерките за социално дистанциране.