Ключов играч на Лудогорец е трансферна цел на бразилци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Елитният Баия ще опита да привлече Алекс Сантана, ако не изпадне

Футболистът на Лудогорец Алекс Сантана стана трансферна цел на елитния бразилски Баия. Ръководството на Баия е дало зелена светлина за преговори с „орлите“ за Сантана, но при едно условие – отборът да запази елитния си статут, съобщава „Тема Спорт“. Баия е застрашен от изпадане – отборът се намира на 17-о място с 32 точки и е първи под чертата, а до края на сезона остават 6 кръга.

Алекс Сантана парафира с разградчани през лятото на миналата година, а през есента 25-годишният халф изигра 14 мача с 4 гола в efbet Лига и още 8 в евротурнирите. Полузащитникът е един от ключовите играчи на „орлите“, които едва ли ще се разделят толкова лесно с него. Сантана дойде в Разград от Ботафого, а в родината си е играл също така за Парана, Гуарани, Крисиума и Интернасионал. Очаква се в края на февруари, когато приключва сезонът в Бразилия, да има развитие по евентуална негова продажба.

Същевременно наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас е изказал своето притеснение от липсата на нови попълнения. На повечето места трансферният прозорец приключва на 1 февруари, а „орлите“ на този етап удрят на камък в преговорите за нови играчи. Приоритет за шампионите е привличането на ляв бек и нападател.