Кметът на Пловдив: Ще има еднакви пари за Ботев и Локомотив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Парите не се отпускат на клуба, а за подобряване на стадионите, които са общинска собственост", каза градоначалникът

На Локомотив (Пловдив) ще бъде отпусната същата сума, която е необходима и на Ботев (Пловдив) за затревяване на терена и закупуване подходящи седалки за международни срещи. Това съобщи кметът Здравко Димитров на среща с представители на „черно-белите“ фенове, на която присъстваше и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

“Ще има реципрочно, абсолютно същото, финансиране и ще удържа на думата си. За това обаче е необходимо да имате проектна готовност за какво ще бъде инвестирана сумата. Парите не се отпускат на клуба, а за подобряване на стадионите, които са общинска собственост”, каза градоначалникът.

Феновете на „железничарите“ се съгласиха, че първо трябва да мине пазарното проучване за седалките и затревяването на терена на “Колежа”, за да се знае необходимата сума за Ботев, която ще бъде внесена за гласуване в Общински съвет-Пловдив.

На тази база ръководството на „черно-белите“ ще прецени какви са най-неотложните дейности по стадиона в парк “Лаута” и ще подготви проект. Желанието на привържениците на Локомотив е предложенията на Община Пловдив за двата клуба да бъдат гласувани на една сесия, за да няма разделение.