Кобрата се изправя срещу Джошуа в Истанбул през май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вече е напълно официално, че през месец май в Истанбул, Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се боксират за за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Точната дата очакваме да бъде обявена съвсем скоро, но така или иначе е ясно, че срещата ще се проведе на клубния стадион на турския гранд “Бешикташ” – “Водафон Арена”.

Това е трети шанс за период от 6 години, при който Пулев получава възможност да бъде световен шампион. Припомняме, че шест години назад той претърпя загуба в Хамбург, при мача с Владимир Кличко.

Преди две години пък се очакваше Антъни Джошуа да се сблъска с по-възрастният брат от фамилията, но Кобрата не успя да се срещне със световния шампион, тъй като се беше контузил тежко.

Кубрат вече има 28 победи и една-единствена загуба, а последният му мач бе срещу Райдъл Букър във Фресно, Калифорния (САЩ), като срещата им се проведе на 10 ноември 2019 година и Пулев победи след 10-рундовия двубой.

Кубрат коментира мача като най-важния в кариерата му, тъй като благодарение на него получи възможност да се бие за световната титла в тежката категория на Международната боксова федерация (IBF).

Антъни Джошуа има 24 мача, от които също е загубил само веднъж – през лятото на 2019 година, когато се изправи срещу Анди Руис.  Сега му предстои да защитава пояса, който получи след реванша с Руис в края на миналата година.