Кобрата се закани на Джошуа: Краят ще дойде светкавично!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският боксьор обеща, че ще изложи Джошуа пред света за втори път

Остава по-малко от месец до дългоочакваната битка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон. Британецът е сочен за фаворит в мача на 12 декември, но Кобрата е уверен, че ще спечели битката и ще се изкачи на върха в световния бокс. Наблюдавах внимателно битките му. Той има добър стил и е отличен боксьор, но му липсва психическа устойчивост.  Това е нещо отвътре, в кръвта на човек, и той го няма. Аз знам, че съм с по-твърд характер. И затова ще го победя. Това ще бъде игра на ума, като шахматна партия, с единствената разлика, че краят ще дойде светкавично. Мога да кажа на феновете, че ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го изложа пред света за втори път“, заяви Пулев пред Betway Insider.

Българинът отговори на изказването на Джошуа, че ще го „задуши“ така: „Сигурно е научил това от Анди Руис, защото така му се е случило. Нека видим какво ще стане.“

Кубрат Пулев разкри и как се подготвя за предстоящия сблъсък. „Изминавах 10 км за 50 минути в планината Пирин в югозападна България, за да подготвя издръжливостта си. Изкачвах и известния връх “Зъбчето “, който има наистина труден терен и достига до около 2 600-2700 м височина, където въздухът се разрежда. Тренирах и в известния олимпийски спортен комплекс Белмекен. Това е базов лагер на голяма надморска височина, далеч от шума на града. За мен Белмекен е място за изграждане на ума и тялото. Физически и психически се чувствам много добре, готов съм за битката. И мога да ви уверя в едно: Джошуа може да е виждал някои много добри противници, но не е виждал нещо като мен на ринга досега.”

„Научих много, много уроци от мача срещу Кличко. Имах грешна стратегия – не се държах на дистанция и допуснах доста грешки. Не успях да покажа на какво съм способен срещу Кличко Но позволете ми да кажа, че това няма да се повтори. Физически бях подготвен, но бях твърде зелен, за да бъда на голямата сцена. Но това беше опит и сега съм готов. Опитът, който добавих през годините, ще бъде безценен“, добави Кобрата.

„Със сигурност ще бъде в моя полза, ако няма фенове, защото 85 процента биха били британци. Но аз съм фокусиран върху това, което трябва да направя на ринга“, завърши българският боксьор.