google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не съм доволен от това, което се случва в мачовете от съдийско естество. Започна полусезонът с грешки, така и завърши"

Решението на рефера Драгомир Драганов да отсъди дузпа в полза на Ботев Враца в баража със Септември София, беше дискутирано в предаването “Домът на футбола” от спортно-техническият директор на столичани Кристиян Добрев и шефът на Съдийската комисия към БФС – Костадин Гергинов.

“Ако мога да кажа сумата е 3750 лева, но това са две различни наказания. Едната глоба е 1250 лева от Комисията по етика и феърплей, другата е 2500 лева от Дисциплинарната комисия. Имам морално право да защитя моя клуб. Извърши се един грабеж на един клуб, на един труд, на едни млади момчета. След 75-ата минута започнахме да играем по-добре, бяхме по-добре физически, но се намеси един човек”, заяви Добрев във връзка с наложената му санкция от БФС и развоя на баража.

“Дискусия не може да има, тук има една груба съдийска грешка, в личен разговор с Кристиян му казах. Фактите са такива каквито са, нищо не може да направим тук”, заяви от своя страна Костадин Гергинов за решението на рефера Драганов.

“Презумпцията беше, че той ще ръководи двубоя безпристранно. Тук правилното решение е жълт картон за симулация, съдията каза, че има дузпа, но той ме е излъгал”, допълва Гергинов.

“В 5-ата минута има ситуация за дузпа за нас. Те ограбиха мечтите на тези деца, те си извоюваха правото да играят бараж”, допълни Добрев по повод двубоя.

“С въвеждането на ВАР технологията в България изискванията към съдиите са големи. Колкото по-бързо съдиите свикнат с ВАР, толкова по-добре. Притеснен бях относно въвеждането на тази система, но всички които излизат на терена, те са 25 – грешат. Решението на кои срещи да се приложи системата ВАР се определя от БФС. Ние получаваме уведомителни писма, както беше и за мача в Кърджали. За всеки мач се плаща по 1700 евро”, каза още шефът на Съдийската комисия към БФС.

“Кой е човекът в БФС, който прецени, че в този мач не трябва да има ВАР, не е нормално в мач за класиране в Първа лига да няма ВАР. Човекът, който носи отговорност в БФС да каже. 1 милион лева инвестиция отиват на вятъра. Откраднаха мечтите на младите футболисти. Тенденцията се вижда, не към казал, че той го е направил умишлено. Той е малкият виновник, големият виновник е този, който прецени да няма ВАР. Нека вкарат Септември в А група, справедливо е отборът ни да бъде в елита”, добави Кристиян Добрев.

“През изминалия полусезон, се получиха доста слаби съдийства особено в последните кръгове, излязохме със становище, Драгомир Драганов ще бъде наказан от началото на новото първенство”, каза Гергинов.

“Не искам Драгомир Драганов да бъде зачеркнат от съдийството, не искам да бъде ликвидиран, искам да бъде наказан. Чест прави на господин Гергинов”, отговори спортният директор на Септември София.

“Един футболен съдия се изгражда 10-12 години, като международен съдия му се дават най-тежките мачове. Не съм доволен от това, което се случва в мачовете от съдийско естество. Започна полусезонът с грешки, така и завърши. Съдиите предпочитат да вземат решенията с ВАР, а не те да се нагърбят с тежките решения. Ще има промени в ранглистите. Момчетата, които са първа година ще бъдат запазени”, коментира шефът на съдиите.