Когато говори Паро, слушат дори в Ливърпул и Байерн 1
2 0

Бившият наставник на ЦСКА Аспарух Никодимов – човекът, продуцирал някои от най-големите победи в историята на Червените, сподели очакванията си за гостуването на “армейците” на Черно море.

Паро, разбира се, не пропусна да засегне и някои наболели въпроси, свързани с цялостното развитие на клуба от “Българска армия”.

“Винаги се е играло трудно във Варна, започна Никодимов. “Трябва футболистите на ЦСКА да се напрегнат максимално, за да спечелят на този стадион.

“Отборът на Черно море направи няколко загуби и няма никакво намерение да отстъпва. Нека се знае, че срещата ще бъде много трудна.

„Отсъстват някои от играчите на ЦСКА, но не знам дали това ще окаже голямо влияние. Може би само липсата на Ахмед Ахмедов ще се усети, защото напоследък Занев изпадна от състава. И все пак е жалко, че той с опита си, а и Ахмедов, не могат да помогнат в този мач.

„Смяната на схемата при ЦСКА в последния мач, като че ли не донесе искания ефект. Но за да правим това мач за мач или трябва да имаш много класни футболисти, или да си уверен и да познаваш съперника си до последната запетая, както се казва.

Понякога треньорът може да има прекрасни идеи, но играчите му да не успеят да ги реализират. Винаги го има този риск.”

Най-успешният треньор в история на ЦСКА заяви, че все още не може да даде категорично мнение за новите в отбора.

„Още не мога да преценя качествата на новите попълнения в ЦСКА,” коментира Никодимов. “Нека играят още пет мача поред и тогава пак ще говорим. Щом са дошли в България обаче, няма как да са от най-класните.

“Не съм им гледал статистиките колко са играли през миналия сезон. Все пак е хубаво, че имат опит в силни първенства, като на Франция и Нидерландия.

“Ако бяхме взели някои от младите таланти на Аякс, друго щяхме да говорим. Ние едно време тези отбори сме ги били, и то само с българи. Не знам какво стана сега. Или те много дръпнаха напред, или ние изоставаме постоянно. А може и двете неща да ги разглеждаме заедно.

“Жалко е, че правим селекция с евтини чужденци. Това е неизменно в последните години. Малко са родните играчи, много са чужденците, които не са с доказани качества. Но все пак собствениците на клуба най-добре си знаят какво и как правят.

“Ясно е, че в България не е лесно да си хвърляш парите за футбол и да не очакваш нищо в замяна. Така че босовете най-добре си знаят работата и са преценили как да намалят загубите, предполагам.”