Добави коментар
"Арда и ЦСКА 1948 бяха приятните изненади на есента, разочарованията са Славия и Левски"

Бившият играч и треньор на Левски Емил Велев смята, че ЦСКА не може да се пребори с Лудогорец за титлата и има шанс единствено за второто място. „Голяма еуфория цари в ЦСКА след идването на Бруно Акрапович, но на „Армията“ могат да мислят за шампионска титла, само ако Кирил Домусчиев реши да закрие Лудогорец. Нямат шанс, това е истината. Ще се борят за второто място. Нямат играчи за първото място, а треньорът им е шаблонен и лесно разгадаем. Пролича си срещу Левски, но ще го виждаме още много пъти през пролетта.“

„Локомотив (Пд) остава кандидат за първите места, но ще трябва доста да се потрудят – няма да стане само с набраната инерция. Арда, Берое и ЦСКА 1948 дишат зад гърба на първата тройка и може да се получат изненади. За мен Арда и ЦСКА 1948 бяха приятните изненади на есента. И двата отбора показаха сериозно израстване – подготвени, подредени, мотивирани. В почти всички срещи играха на върха на възможностите си и резултатите им не са случайни. Харесва ми, че разчитат на българи, а не на недоказали се чужденци“, каза още Велев пред „Гонг“.

„От отборите извън първата шестица само Черно море и Левски имат потенциал да изместят някой от топ 6. Даже съм готов да заложа пари, че „сините“ ще влязат в първата шестица, но за съжаление няма къде. Тази есен беше кошмарна за Левски и отборът оцеля единствено и само благодарение на феновете. На никой друг. Всичко друго бе объркано. С новите спонсори се надявам едно от първите неща, които ще направи ръководството, е да изгради козирката на стадион „Георги Аспарухов“. И разбира се, да направи умна селекция. Не вярвам обаче да дадат 1 млн. лева на Славиша Стоянович и да го оставят той да решава. Варненци са стабилен отбор и през есента показаха, че могат да победят всеки“, добави Кокала.

„Останалите 6 отбора са в една лодка и борбата ще е кой да не падне от нея. Етър показа прогрес в последните кръгове под ръководството на Александър Томаш, но много ще е трудно да се спаси. Опитът ме е научил, че когато си на дъното, е почти невъзможно да изплуваш нагоре. Психологическият фактор допринася за това. Славия е другото разочарование на есента, освен Левски, разбира се. Не вярвам, че „белите“ ще изпаднат във Втора лига, но ще им е много тежко. А Венци Стефанов вместо да реве като разярена мечка, че този или онзи избягал, по-добре да търси нови играчи“.

Добави коментар
Гласувай: