Колина за продълженията: “Това е като да извикаш певицата на бис”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Средното активно игрово време се е покачило до 59 минути, обяви съдийският шеф

Председателят на Съдийската комисия на световната футболна централа (ФИФА) – Пиерлуиджи Колина, обяви, че добавянето на по-дълго допълнително време след редовните 90 минути на мачовете от Мондиал’2022 е повишило средното активно игрово време до 59 минути.

Италианецът подчерта, че във ФИФА са „доста щастливи от резултата“, напомняйки че реалното игрово време е било само 52 минути в някои срещи на световното първенство в Русия през 2018 година, когато за първи път бе въведена системата за видеоарбитраж и някои преразглеждания отнемаха повече от две минути.

„Хората са тук, за да гледат мачове и да бъдат забавлявани“, каза Пиерлиуджи Колина в интервю, заснето и разпространено от ФИФА. „Това е като да присъстваш на концерт, щастлив си и викаш певеца на бис“, продължи Колина.

„Празнуването на гол отнема доста дълго време, а това означава по-малко възможности за игра за съперника“, заяви още 62-годишният бивш италиански съдия, който беше рефер на Мондиал’1998 и Мондиал’2002 година, когато арбитрите традиционно добавяха около 4 допълнителни минути.