Конте не иска да чуе за агента на Де Бройне, в Берое печели добре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ибрахима Конте, който вече се утвърждава като основа фигура във водения от Димитър Димитров Берое, атакува доста жлъчно агента на звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне.

Миналата седмица стана ясно, че скандално известният Патрик де Костер е бил арестуван след повдигнати обвинения за фалшификации, пране на пари и укриване на данъци.

Гвинейският национал Конте пък разкри любопитни подробности от своята кариера в интервю за Walfoot.

„Кариерата ми вървеше добре в Белгия,” започва изповедта си играчът на Берое. “Направих трансфер в Зюлте Варегем, когато в живота ми влезе Патрик Де Костер.

„Той стана мой агент и ме трансферира в Андерлехт. Заплатата ми дори не беше увеличена. Печелех толкова, колкото в Зюлте Варегем.

“Получих бонус от 15 хиляди евро за подписа с Андерлехт, докато агентът ми си пълнеше джобовете с комисионните от трансфера ми в размер на 1 600 000 евро. Затворих си очите, защото бях в най-големия клуб в Белгия и исках да демонстрирам своите качества.

Две години по-късно Конте се присъединява към Остенде, след като записа 46 мача за Андерлехт.

„Реймс ме искаше под наем, а имах и оферти от други клубове, но Де Костер категорично отказа. Той ме настани при приятеля си Люк Девроа в Остенде. Трансферът бе за малко над милион евро, за да си поделят комисионните отново.

“Освен това треньорът по това време – Ив Вандерхаег, не ме искаше…Прекарах три години, като изиграх 23 мача и спечелих по-малко, отколкото в Андерлехт. И тогава все още му вярвах. Той ме манипулираше, казвайки, че съм като втория му син след Де Бройне и съм част от семейството му.

“Когато други агенти дойдоха и ми предлагаха да подпиша с тях, той ми разказваше за Катар и даваше красиви обещания. Но Патрик Де Костер прецака кариерата ми.

„На 29 години никога не съм си мислил, че ще играя в България с цялото ми уважение към тази красива страна. В един момент нямах никакъв контакт с Де Костер. Той не ми отговаряше на обажданията.

“Затова реших да прережа мостовете си с него. След първия ми добър сезон в Берое, той веднага се опита отново да се свърже с мен. Блокирах го веднага! Той просто се интересува от парите и предаде доверието ми. Не съм изненадан от това, което се случи с него.”

Конте разкрива, че в сега в Берое печели повече, отколкото в Белгия.

„Гледам позитивно на моя период в Берое. Играя отново футбол и се забавлявам. От началото на настоящия сезон вкарах 2 гола и имам асистенция. Печеля повече, отколкото в Белгия, но по-важното е, че съм щастлив.

“Завръщане в Белгия? Защо не, мисля, че мога да помогна на всеки отбор. Сега съм амбициран да постигна нещо сериозно с Берое.”