Копата: Акрапович промени облика на ЦСКА, отборът е по-агресивен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има предпоставки ЦСКА да завърши с поне един трофей този сезон"

Големият бранител на ЦСКА от 70-те години на миналия век Иван Зафиров говори пред “Тема Спорт” за промените, които направи треньорът Бруно Ак­рапович, откакто е начело на „армей­ците“. Копата коментира и играта в отбрана, като се из­каза ласкаво за Валентин Антов.

 Г-н Зафиров, какво проме­ни Бруно Акрапович в игра­та на ЦСКА от пристигане­то си на “Армията”?
– Отборът под ръковод­ството на Бруно Акрапович заигра с по-добра организация и дисциплина. Забелязвам, че промени цялостно облика на тима и ЦСКА действа по-аг­ресивно. Не знам на какво се дължи, но се вижда някакво по-голямо самочувствие в играчите. Акрапович въведе добра организация и като че ли желанието на футболи­стите стана по-голямо.

Бруно Акрапович сподели, че първата му цел е отбо­рът да не допуска голове.За­белязвате ли по-голям ак­цент към играта в защита?
– В предишен разговор споделих, че първата задача на Акрапович е да оправи защи­тата. И той го направи. От­браната на ЦСКА допускаше много елементарни грешки, които често водеха до попа­дения. В защитен план тряб­ва да си много стабилен, за да можеш бързо да противодействаш на противниковата атака и веднага да прелееш в нападение. Същата задача е и за нападението, защото то първо трябва да притисне съ­перника и да отнеме топка­та. В защита трябваше да се наблегне много и виждаме, че това се прави.

За момента ЦСКА не е на­правил входящ трансфер. Виждате ли необходимост от нови?
– Не мога да изразя катего­рично мнение по този въпрос. Според мен отборът е добър и с наличните футболисти. Но искам да споделя, че съм малко обиден, защото към ве­тераните няма никакво от­ношение. Не направиха една картичка или поздравление за Нова година. Все едно не съ­ществуваме.

Трябва ли Али Coy да бъде продаден сега, или е по-доб­ре да бъде задържан поне до края на сезона, каквито всъ­щност са и нагласите?
– Когато градиш един от­бор, трябва да запазиш гръб­нака. Един стабилен състав трябва да има солидна осно­ва. Нормално е да се сменя­ват футболисти, но не воде­щите, а тези, които не опра­вдават доверието и не до­принасят с нищо. Али Coy точно влезе във форма и за­почна да вкарва. Сега изживя­ва най-добрите си моменти в ЦСКА. Кого ще сложат на не­гово място… Отбор се гради две години, за да може футбо­листите да свикнат. Смените не предвещават нищо добро – както с треньорите, така и с футболистите. На терена трябва да играят те­зи, които се познават от дъл­го време, както го направи Акрапович в Локомотив Пловдив и нещата му се полу­чиха.

Как ще коментирате играта на Валентин Антов през първия полусезон?
– Браво на момчето, но да не вдигне много носа нагоре. Трябва да си остане този скромен човек, какъвто е се­га, и да продължава да играе по този начин. Много добър футболист и характер е. Всичко зависи от него. Даден му е шанс и трябва да го из­ползва.

ЦСКА има ли сили да се пребори с Лудогорец за шам­пионската титла в края на сезона?
– Да, напълно вярвам, че ЦСКА може да се пребори с Лу­догорец. Важното е по време на подготовката Бруно Акра­пович да работи добре с от­бора, за да може през пролет­та да се атакува титлата. Има предпоставки ЦСКА да завърши с поне един трофей този сезон.