Костов ще търси нападатели за Левски в Украйна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководството е категорично, че няма да плаща трансферни суми за нови, затова и предложените играчи трябва задължително да бъдат свободни агенти.

В Левски бяха пасивни на трансферния пазар през това лято, след като те взеха само полузащитниците Асими Фадига и Дарлан, но се очаква ситуацията да се промени в следващите месеци. След като ръководството не успя да осигури исканият от Николай Костов нападател, самият той се е заел със задачата да намери нови попълнения.

Неговата идея е помощниците му Кирило Нестеренко и Тимур Скорих да се впуснат в търсене на класни футболисти от първенството на Украйна. Очаква се в близките седмици двамата да представят списък от играчи, които са подходящи да бъдат поканени поне на проби в Левски и евентуално да подпишат договор със “сините”. Ръководството е категорично, че няма да плаща трансферни суми за нови, затова и предложените играчи трябва задължително да бъдат свободни агенти.

Левски спечели доста сериозни приходи от участието си в евротурнирите и конкретно от двата мача с Айнтрахт (Франкфурт). Парите обаче ще отидат за погсяване на задълженията към НАП, както и за глоби от УЕФА. Преди няколко дни стана ясно, че постъпленията от мачовете с македонския Шкупи в касата на Левски са едва 20 000 евро, след платени глоби и 30% към НАП. Още тогава от ръководството се оплакаха, че така не е възможно да се прави селекция и да се купуват класни футболисти.