Костов: Умората бе причината за днешната игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Почти не сме тренирали последните 15 дни, само възстановителни тренировки. Това си оказва влияние."

Николай Костов направи коментар по повод трудната победа с 1:0 срещу Ботев (Враца) на „Герена“. Наставникът подчерта, че не е имало подценяване. Той е очаквал, че Левски ще изглежда по този начин заради умората след първата среща с Апоел Беер Шева.

„Очаквахме нашият отбор да бъде този мач такъв, какъвто беше. Липсата на свежест си оказа влияние и нямахме този заряд, който трябваше да имаме. Не сме подценявали Ботев. Бяха добре организирани, направиха добри неща и в атака, и в защита. Липсата на свежест допринесе за това неубедително наше представяне. Радваме се, че спечелихме три точки. Имахме трудност, която трябваше да преодолеем и го направихме“, започна той.

„Именно умората беше причината. Имахме малко време да се възстановим от пътуването от Израел. Почти не сме тренирали последните 15 дни, само възстановителни тренировки. Това си оказва влияние. Не сме убедителни в подаванията. Забавя се мисленето на играчите и това е причината“, продължи наставникът.

„Уелтон е играч, който винаги създава динамика. Доволни сме от представянето му. Добре се включи в мача. Възползвахме се от една от ситуациите отляво и вкарахме гол. Не мисля, че това е проблем, имаме един играч повече, който не е с европейски паспорт. Ще остава един извън групата, докато си набавят паспорти. Вече са подадени документи. Така ще е засега“.

„Хвърлихме много усилия в миналия мач и затова сме изтощени. Имаме време сега да се възстановим, да направим анализ на нашата игра. Надявам се да се получи много добър мач в четвъртък и ние да сме победители“, завърши Николай Костов.