Край на прокобата! Ботев Пловдив най-после спечели на “Колежа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" сразиха Славия за радост на феновете на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив победи Славия с 3:1 в среща от 8-ия кръг на efbet Лига. Така “жълто-черните” най-после успяха да постигнат успех на новия си стадион. Попаденията за домакините отбелязаха Ивелин Попов и Мартин Секулич на два пъти.

С този успех Ботев Пловдив спечели две позиции в класирането и вече е 11-ти с 8 пункта. Славия пък остана с 4 точки на 14-ото място и ще трябва да подобри играта си, за да излезе от кризата.

Първият гол в мача падна в 26-ата минута като гостите сбъркаха при изнасянето на топката. Ивелин Попов получи подаване от Янис Карабельов и прати топката във вратата на Николай Кръстев – 1:0.

В 38-ата минута “канарчетата” удвоиха аванса си. Ивелин Попов намери Акере на крилото, който напредна и центрира, като след рикошет топката изненада вратаря Кръстев, а от непосредствена близост Мартин Секулич вкара с глава за 2:0.

Секунди по-късно Ботев реализира трето попадение. Кристиян Стоянов от “белите” допусна грешка и топката попадна в Севкулич, който преодоля Кръстев и с точен удар направи аванса на домакините класически.

След почивката темпото на игра спадна. Славия стигна до гол в 63-ата минута чрез Керчев, но имаше засада и попадението не бе признато.

В 82-рата минута Славия вкара редовно почетно попадение. Галин Иванов пусна страхотен пас към Томбак в наказателното поле и той преодоля Ханкич за 3:1.

До края на двубоя резултатът не се промени и Ботев постигна втора поредна победа в първенството. В следващия кръг хората на Рафаел Ферейра гостуват на Лудогорец, след което предстои домакинство на ЦСКА.

След международната пауза Славия пък ще играе срещу Локо София у дома, а до края на месеца има двубои още с Локо Пловдив, Левски и Пирин.