google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" продължиха перфектния си старт на сезона, а "вълците" допуснаха нова загуба

Милан спечели гостуването си на Рома с 2:1 в среща от третия кръг на Серия А. Попаденията за гостите бяха дело на Оливие Жиру и Рафаел Леао, докато точен за “вълците” бе Спинацола в заключителните минути.

Така тимът на Стефано Пиоли постигна трета поредна победа в Калчото и е лидер в класирането с 9 точки. Рома пък има само един пункт в актива си и е на 18-ата позиция в таблицата.

Още в началото на срещата Милан получи дузпа. В 9-ата минута Оливие Жиру се разписа от бялата точка и даде аванс на своя тим – 0:1.

“Червено-черните”, които тази вечер играха в бяло, бяха по-добрият отбор на терена преди почивката. Рома не успя да отправи точен удар към вратата на Менян и логично се прибра на почивка като изоставащ в резултата.

В 48-ата минута “росонерите” отбелязаха второ попадение. Калабрия намери Рафа Леао и португалецът вкара дебютния си гол за сезона – 0:2.

В 61-вата минута Фикайо Томори получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко. Това обаче не смути особено възпитаниците на Пиоли.

Малко след това Ромелу Лукаку се появи на терена, заменяйки Ел Шаарауи. Белгийският нападател направи дебют с екипа на Рома.

В добавеното време домакините вкараха почетен гол. Леонардо Спинацола отправи удар от 22-23 метра и с помощта на рикошет топката влезе във вратата на Майк Менян – 1:2.

Секунди след това удар на Залевски бе близо да донесе частичен обрат на Рома, но топката премина близо до страничната греда.