Добави коментар
Министърът на младежта и спорта откри боксова зала в Русе

Възможно е отново да бъдат въведени по-строги мерки по стадионите и залите, ако разпространението на коронавируса достигне критични нива, призна министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на нова боксова зала в Русе. Той добави пред медиите, че всичко на този етап зависи от здравните власти. „В момента се намираме в един пик на пандемията от коронавирус. Решенията, свързани с налагане и разширяване на противоепидемичните мерки зависят изцяло от здравните власти и ние ще се съобразим с тях“.

„Наблюдаваме, че кметове и областни управители също взимат самостоятелни решения в зависимост от степента на увеличаване на броя заразени в конкретната община или област. Мисля, че в повечето случаи спортистите са абсолютно дисциплинирани и спазват всички мерки. От страна на публиката имам известни забележки към феновете на някои от футболните отбори. Всички останали зрители са дисциплинирани. Ние наблюдаваме и следим процесите, така че в критичен момент ще реагираме, ако трябва. Никой не трябва да се сърди, просто такива са реалностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички любители на спорта“.

„Искам да им благодаря, че работим в изключително партньорство и сътрудничество. Винаги са се допитвали до нас, когато се взимат мерки за спортните мероприятия. Заедно взимаме решенията в името на доброто на българския спорт и на здравето на всички български граждани. И двамата здравни министри се справиха отлично в тази ситуация. В началото на пандемията отговорността се падна на Кирил Ананиев и той се справи изключително добре. В момента впечатленията ми от министър Ангелов също са отлични. Тук е време за мъже, които да носят отговорност, които да взимат решения. Смятам, че и двамата са достойни министри и се справят изключително адекватно в тази ситуация. Предстоят тежки месеци, но се надявам да  излезем добре от ситуацията“, заяви Кралев по темата за съвместната работа на ММС и Министерството на здравеопазването.

Кралев увери, че България има детайлно съставени протоколи за провеждането на международни състезания. Министърът даде пример с турнира Sofia Open, който събира 14 състезатели от Топ 30 в света на тениса. „Това е изключително важно. Виждате колко голям е интересът към турнира по тенис от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат участие в нашата столица, което показва, че хората имат абсолютно доверие в начина, по който ние се справяме в тази ситуация. Но все пак трябва да бъдем изключително внимателни, защото тяхното здраве е преди всичко останало“.

Министър Кралев изрази възхищението и подкрепата си към медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса. „Възхищавам се на начина, по който работят на първа линия. Трябва да им помагаме по всякакъв начин, обществото трябва да е зад тях, защото само те ни останаха в битката с коронавируса. Виждате, че и ние като правителство правим всичко възможно да ги подкрепим, защото това са хората, които ще се справят с пандемията. Напреднали са много в сравнение с февруари и вече имат опит как да се лекува болестта. Справят се за по-кратки срокове. Повечето са с успешен изход от заболяването в интензивните отделения, защото лекарите и останалите здравни работници са натрупали опит. Там е много опасно и много тежко  за тях. Мерките, които взима правителството са точни и ефективни, ако сме отговорни и ги спазваме, заболяването ще се ограничи – това е единственият начин.“

Добави коментар
Гласувай: