Кралев: Няма да правим компромиси с мерките на мача ЦСКА – Клуж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Всички тези, които обичат клуба си, трябва да съблюдават и да спазват нашите инструкции", заяви министърът

Двубоят между ЦСКА и Клуж от групите на Лига Европа в четвъртък ще се проведе при строги противоепидемични мерки, категоричен бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

“От една страна сме поставени пред дилемата да удовлетворим претенциите на феновете, специално за ЦСКА говорим, които от години чакат отборът им да влезе в групите на Лига Европа. Удовлетворихме това тяхно желание, сега ги моля наистина да спазват мерките”, заяви Кралев пред журналисти в симитлийското село Черниче, където присъства на откриване на ново игрище.

Министърът подчерта, че разпоредените мерки са съобразени изцяло с препоръките на здравното министерство и в случай на нарушение РЗИ ще глобява, а УЕФА ще наказва.  “В указанията на спортното министерство са разписани препоръките, изпратени от УЕФА, които са над 30 страници, а по време на срещата ще има делегати от европейската футболна асоциация, които ще следят за спазването им”, подчерта Красен Кралев.

“Всички тези, които обичат клуба си, трябва да съблюдават и да спазват нашите инструкции, за да не бъдат налагани санкции на отбора. Максимумът на заетост на трибуните ще бъде 30%, зрителите ще бъдат отдалечени един от друг през две седалки, публиката ще влиза и излиза през различни входове, където ще се мери и температурата на всеки зрител“.

“Ще бъдем безкомпромисни за спазване на мерките, защото здравето на нашите граждани е най-важно. Аз самият преминах през това изпитание, много тежко е, не бива да се шегуваме и да подценяваме този вирус. От друга страна животът в страната няма как да бъде спрян, трябва да продължи, но трябва се научим да живеем дисциплинирано и отговорно и да спазваме тези мерки, които здравното министерство предписва, защото това е за наше добро”, допълни Кралев.

Срещата ЦСКА – Клуж е следващият четвъртък (22.10) с начален час 19:55 и ще се играе на стадион “Васил Левски”.