Красен Кралев призова за коренна промяна в българското съдийство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният министър говори по някои важни теми пред БНТ

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обяви за коренна промяна в родното съдийство. Според него е нужно да се ограничат всички мениджърски интереси и това ще повлияе на българския футбол.

“Коренна промяна трябва да има в съдийството – те обезверяват не само футболистите, но и феновете по стадионите. Ако се лимитират всички мениджърски интереси, които се прокарват, нещата ще се оправят. Аз смятам, че у нас има добри млади футболисти. Въпрос е техният талант да не се похабява. Не е възможно във времената на пандемията да се съберат 800 души на едно място”, споделя министър Кралев.

“Без значение е дали Конгресът ще е сега или след два-три месецае. Има нещо друго по-важно – да видим сблъсък на идеи и предложения за реформи във футбола. Аз смятам, че един президент на БФС е способен да наложи идеи за методика за развитие за школите. Тя трябва да бъде подкрепена и от правителството, разбира се”, заяви Кралев за БНТ.

“Спортният сектор е сред най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международни състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние сторихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи ги разхлабихме”, каза министърът.