Краси Анев отново отказал да се върне в националния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на българския мъжки биатлон Красимир Анев е провел разговор с новия треньор на националния тим Александър Касперович, в който го е уведомил, че не планира завръщане в отбора.

33-годишният Анев обяви през юни, че не успява да намери общ език с президента на родната федерация по биатлон Катя Дафовска и не вижда смисъл да продължава да се състезава за националната формация.

Краси Анев отново отказал да се върне в националния 1

Олимпийската шампионка на свой ред контрира, споделяйки че проблемът идва от личното отношение на европейския вицешампион към нея, докато тя опитва да изглади недоразуменията.

“Трябваше да вземат решение да остане терапевтът, с който работих – (специалист) с магистратура, с висше образование кинезитерапия,” коментира поредния си отказ Анев, който обаче заяви, че ще участва в държавното първенство през септември.

“По-удобно им е да оставят един човек, който има завършен месец и половина курс по масаж,” допълни участвалият на три Олимпиади – във Ванкувър през 2010 година, в Сочи през 2014-а и и в Пьонгачанг през 2018-а биатлонист от Самоков.

Касперович обаче продължава да вярва, че разногласията с Анев, който има в кариерата си четвърто място в състезание от надпреварата за Световната купа (в масовия старт в Оберхоф през 2015 година), ще бъдат изчистени.

“Анев е нужен на отбора, защото амбицията ни е да покажем добри резултати не само в индивидуалните бягания, а и в щафетните,” сподели руският гуру в биатлона.

Само преди няколко дни Касперович даде обширно интервю за популярния руски “Спорт-експрес”, в което той не скри желанието си да изведе българските биатлонисти до нови олимпийски медали.