Краси Чомаков с “жълто-синьо” послание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият национал поздрави родния си клуб - Марица (Пловдив), със спечелената промоция

Стартиралият своята кариера в Марица (Пловдив) бивш български национал – Краси Чомаков, изпрати специално послание към Жълто-сините, в което ги поздрави за спечелената промоция за втория ешелон на българския футбол.

Марица се завърна във Втора лига, след като финишира на първо място в Югоизточната Трета лига, побеждавайки с 3:1 Борислав (Първомай) в последния кръг.

Тимът от Града под тепетата, който тази година отбелязва 100-годишнината си, набра 83 точки, а втори със същия актив остана Загорец.

Краси Чомаков с "жълто-синьо" послание 1

“Едно голямор Браво на президента, треньорския щаб и всички футболисти за невероятната година. Всички заслужавате това първо място,” написа бившият бранител и доскорошен асистент на ЦСКА Чомаков.

“Завинаги Марица (Пловдив)!“, допълни той,

Жълто-сините получиха поздравителен адрес и от кмета на Пловдив Здравко Димитров, който в момента се възстановява след операция на ставата на крака.

„Поздравявам футболистите на Марица (Пловдив) за завръщането в професионалния футбол. Победата над Борислав (Първомай) в последния кръг на първенството в Югоизточната „В“ група връща отбора, дал на българския футбол легенди като Христо Стоичков и покойния Динко Дерменджиев – Чико там, където му е мястото.

“Със скромен бюджет, но с много себераздаване, майсторство и желание жълто-сините извърваха своя труден път от най-ниските нива, за да се завърнат отново сред професионалистите.

“Поздравявам и треньорския щаб на отбора, всички, които са съпричастни на това постижение, и най-вече президента Христо Христов, който бе до отбора през цялото време и без когото това завръщане нямаше да е възможно.

“Успехът е още по-ценен, защото идва в годината, когато клубът отбелязва своята 100-годишнина.

“Честито и пожелавам нови успехи във Втора лига!

“Здравко Димитров – кмет на град Пловдив.”

Третият по сила пловдивски тим пък потвърди трансфера на голмайстора си Олджай Алиев в елитния Берое.