Кръстаич изуми: За всеки мач имам ултиматум да победим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Във всеки мач търся победата - и като футболист, и сега като треньор", заяви той.

Националният селекционер на България – Младен Кръстаич, говори преди задаващия се двубой на “лъвовете” срещу Литва на Националния стадион “Васил Левски”, който ще се състои в утрешния ден и стартира от 19:00 часа.

“Със сигурност ни очаква тежък мач, Литва е дисциплиниран отбор, доста тичат. Няма да е лесно, но предвид как играхме в първия мач с Литва, Черна гора и Сърбия, очаквам да покажем добра игра, да покажем самочувствие. Вместо да бием Черна гора с 2:1 или 3:1, загубихме. Сърбия не победихме заради пет секунди. Всеки помни резултата, а не играта. Така е”, започна Кръстаич.

“Допуснахме еднакви грешки – и в двата мача с Черна гора, и срещу Сърбия. Имахме три-четири добри положения, но не се възползвахме от шансовете си, това е една от слабостите ни. В официалните мачове трябва да използваш и половин положение. Ако бяхме взели точките, които заслужавахме, щеше да се говори друго. Виждам как се трудят играчите, доволен съм от това, което правят, но за съжаление – резултатите не са на наша страна. Доволен съм от футболистите, както казах – всичко негативно трябва да е на мой гръб, а позитивите за играчите”, продължи той.

“Ще подходим по-офанзивно утре, противникът е добре организиран в дефанзивен план. Дори да имаме полуположение, трябва да се възползваме от него, трябва да изчакаме своя шанс, а не да имаме три-четири възможности и да ги пропуснем. Не крия нищо от вас, доволен съм от момчетата, щастлив съм от тяхната работа. Ако не бяхме получили тези късни голове срещу Сърбия и Черна гора, щяхме да имаме сериозна възможност да се борим за първите две места”, анализира специалистът.

“Липсват ни четирима в сравнение с последния лагер-сбор, а да не говоря с предните мачове – Антон Недялков, Петко Христов и т.н. Това е положението, винаги ни липсва някого. Нашият стил е офанзивен, с висока преса, в защита трябва да покажем повече концентрация, особено в заключителните минути”, обяви Кръстаич.

“Пак казвам – едно полуположение да имаме, но да вкараме гол. Естествено, противникът също ще ни затрудни. Дали ми е поставен ултиматум? За всеки мач имам ултиматум да победим. Във всеки мач търся победата – и като футболист, и сега като треньор. Победа – това е моят ултиматум към играчите”, коментира още наставникът на “лъвовете”.