Кръстаич: Когато дойдох имаше по-малко публика. Отборът заслужи това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът смята, че отборът върви в правилната посока

Старши треньорът на България Младен Кръстаич даде интервю преди важния сблъсък за родните национали срещу Черна гора, който ще се играе утре от 19:00 часа на стадиона в Подгорица.

“Виждате каква промяна има откъм нашите фенове. Когато дойдох имаше по-малко публика. Отборът заслужи това. Нормално е да има турбуленция при тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките от мача с Иран. Концентрацията не беше на добро ниво. Очаквам да видя реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре“, започна Кръстаич.

„Първият мач с Черна гора беше 50 на 50. Можехме да спечелим мача, но го загубихме. Допуснахме един гол от наша грешка. Очакванията са за тежък мач. Черна гора завърши 2:2 с Литва и вероятно ще има напрежение. Уважавам Черна гора, но вярвам на моите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат.“

„Черна гора е домакин и би трябвало да подходи по-офанзивно. Ние имаме свой стил на игра и те имат. Ще видим какво ще се получи. Всеки отбор има свой план за утрешния мач и със сигурност ще го покаже на терена”, допълни той.

„Ние балканците всички сме под еднакво напрежение. Гледат се предимно резултатите. Забрави се много бързо добрата игра срещу Литва, че бяхме близо до победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е въпрос на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не е добро решение да отиваме в крайности. Преживял съм всичко това като футболист, преживявам всичко това и като селекционер. Няма никаква разлика“.

„Винаги се играе толкова, колкото позволи противникът. Искам да променя агресията и концентрацията. Ако излезем както срещу Иран, няма смисъл изобщо да излизаме на терена. Просто е. Когато говорим конкретно за играта, имате план за мача, но играете толкова, колкото позволи противникът. Футболът е проста игра и не трябва да се усложнява“, завърши Кръстаич.