google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Целта ми е да взема 400 точки от тази квалификация, защото това е много важно, за да бъда поставена в схемата"

Двукратната евопропейска шампионка и носителка на два сребърни медала от световно Стойка Кръстева ще участва за втори път в кариерата си на олимпийски игри. Родната боксьорка спечели квота за японската столица, достигайки до полуфиналите на европейската квалификация в Париж. За място на финала утре Кръстева ще срещне туркинята Бусе в категория до 51 килограма.

Пред официалния сайт на Българската федерация по бокс Стойка изрази задоволството си от постигнатия успех, но призна, че все още не си е свършила работата във френската столица. „Доволна съм, защото прескочихме първата цел, но ще се чувствам още по-добре след финала. Целта ми е да взема 400 точки от тази квалификация, защото това е много важно, за да бъда поставена в схемата на олимпийските игри и да се размина с водещите имена там. Благодаря на министерството, на Българска федерация бокс, в лицето на г-н Красимир Инински, на треньорите – Ангел Ангелов и личния ми треньор Борислав Георгиев, на семейството и приятелите ми и на всички, които ме подкрепят. Все още не съм си свършила работата обаче. Пак казвам – целта не е напълно изпълнена. Надявам се, че като мине вторник, вече ще може да кажем, че сме реализирали целия план”, заяви Кръстева.

„През 2012-а бях на олимпиадата, но сега искам да съм олимпийски шампион. Не искам просто да присъствам там“, допълни още Стойка. В Лондон тя бе спряна на 1/4-финалите от бъдещата двукратна златна медалистка Никола Адамс, която прави доста сериозна кариера и при професионалистките.