Кременлиев: Напрежението е в ЦСКА, ние ще играем освободено
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„В Кърджали има фут­болна култура, хо­рата се радват, няма някаква голя­ма истерия"

Помощник-треньорът на Арда Емил Кременлиев разкрива, че настроението в отбора е приповдигнато преди финала за Купата на България.  „Настрое­нието е като преди финал – приповдиг­нато. Всички сме концен­трирани на 100% за този мач и се гот­вим много сериозно. Това, че сме стигнали до тук, само по себе си е много голя­мо постиже­ние за Арда. Никой в Кърджали не е очаквал и не е вярвал, че толкова скоро, след като влязохме в Първа лига, ще сме на четвърто място и на финал за Купата. Затова ние няма какво да губим в този мач. Ще иг­раем освободено, защото ЦСКА е фаворит и по-голямото напрежение ще е при тях. За нас самото участие в спора за Купата е успех. Разбира се, след като сме стиг­нали дотук, няма как да не дадем всичко от себе си, за да победим”, споделя Кременлиев пред „Мач Телеграф“.

„В Кърджали има фут­болна култура, хо­рата се радват, няма някаква голя­ма истерия. Е, раз­бира се, че и тук има такива, които говорят, че искат само победата и не признават нищо друго. Но повечето ни казват – играй­те, раздайте се, пък каквото стане. Си­гурен съм, че ще имаме голяма под­крепа от трибуни­те. Още в първия ден, в който пус­наха билетите за нашите фенове, бяха изкупени 1000. Мисля, че над 2000 души ще ни подкрепят сре­щу ЦСКА”, добавя героят от САЩ 94.

„Осем човека от тези, които играят редовно за нас, не започнаха мача в Разград. Опасявах­ме се от контузии и наказания и тряб­ваше да го напра­вим. Все пак ние изкарахме голяма част от сезона с 12-13 човека. Нямаме толкова дълга пей­ка, каквато е тази на ЦСКА. Загубата в Разград няма да ни се отрази. Не бяхме отписали този мач, но как­вото и да правим, няма как в главите на играчите да не е мисълта за фи­нала. Този мач е по-важен. Мисля, че и на ЦСКА няма да им повлияе за финала тяхната за­губа в Пловдив. Ние се готвим и за продължения и за дузпи. Щом съ­ществува такъв ва­риант, няма как да не се готвим за него. Що се отнася до това, че на финала ще има ВАР -смятам, че как­вото е за нас, това и за тях. Наредихме сме и ние „ба­рабар Петко с мъжете”.

Кременлиев отказва да даде прогноза за мача, като припомня, че отборът ще има шанс да играе за Европа и през първенството, ако не успее да спечели Купата. „Прогноза не искам да да­вам. Ако не вяр­вахме, че имаме сили да бием, въ­обще нямаше да идваме в София. Разбира се, че мно­го искаме да игра­ем в Европа. Който и отбор да дойде в Кърджали за евротурнирите, ще бъде празник за града. Готови сме и отго­варяме на всички условия за турни­рите. Хубаво е, че ако не успеем да вземем Купата, ще имаме втори шанс да стигнем до Ев­ропа, чрез бараж срещу седмия в първенството”.