Кристиано Роналдо изведе Ал Насър до първи трофей за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ал Насър триумфира в оспорван сблъсък срещу Ал Хилал

Кристиано Роналдо бе с основна заслуга за това Ал Насър да спечели Купата на арабските клубни шампиони. Тимът на португалската звезда победи Ал Хилал с 2:1 след продължения, за да си осигури първи трофей за сезона.

Кристиано Роналдо отбеляза в 74-ата и 97-ата минута, за да даде възможност на Ал Насър да спечели. Майкъл беше голмайстор за Ал Хилал в 51-ата минута. И двата отбора създадоха много положения, но доста от тях не успяха да се превърнат в гол.

За отбелязване е, че Ал Насър влезе във финала, след като победи Ал Шорта с 1:0 на полуфинала. Междувременно Ал Хилал победи Ал Шабаб с 3:1, за да си осигури място в сблъсъка за трофея.

Ал Насър игра последните 20 минути на редовното време с човек по-малко, след като Ал Амри бе изгонен. В началото на втората част Майкъл даде авнс на Ал Хилал.

В 74-ата минута Роналдо изравни резултата. Португалецът получи топката в наказателното поле и от близо вкара за 1:1.

 

 

В 84-ата минута попадение на Кристиано бе отменено поради засада. Ал Хилал опита натиск до края на редовното време, но не успя да вкара победен гол.

В 98-ата минута в първото продължение Роналдо се разписа за втори път. Вратарят на Ал Хилал се намеси добре при удар на Садио Мане, а след това Фофана нацели гредата. Топката попадна в Роналдо и бившият футболист на Ман Юнайтед направи 1:2.

До края на продълженията нов гол не падна и Ал Насър ликува с трофея – първи за Роналдо след преминаването му в клуба от Саудитска Арабия.