Крушчич: Ще разчитам на младите футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич даде интервю пред телевизията на клуба, след сутрешната тренировка. В него, сръбският специалист сподели какво е състоянието на отбора и какви са бъдещите му планове.

“За първи път ни се случва нещо подобно, толкова голямо прекъсване. Ситуацията е неприятна за всички клубове. Трябва да свикнем бързо с тези неща. Вече подновихме тренировки и това е най-важното. Играчите са в добро настроение и се чувстват много добре. Тук на Панчарево си имаме всички условия и ще можем да се подготвим. Имаме си три терена и можем да работим спокойно. Може да се разделим на няколко групи. Имаме страхотни условия – бунгала, които са индивидуални за всички играчи. От тази гледна точка, на нас ни е малко по-лесно.” – сподели сръбския треньор.

“Не знам как ще ни се отрази прекъсването. Ще разберем, когато шампионата се поднови. След толкова дълга пауза – почти два месеца и с тренировки от по 4 или 5 души, със сигурност футболът няма да е на толкова високо ниво при старта на първенството. Най-важното е да предпазим играчите от травми, защото вече имаме опита и видяхме какво стана в Бундеслигата. Ще видите, че след първите няколко кръга ще има доста контузени” – изрази притесненията си Крушчич.

“С нас тренират и няколко юноши плюс преотстъпените на Литекс – Мартин Смоленски и Християн Петров. За по-младите играчи е много лоша да има такова прекъсване, затова взехме толкова юноши да тренират с нас. Моята основна задача е най-добрите млади играчи да облекат фланелката на ЦСКА. Ще следим развитието на всичките ни таланти. Искаме да даваме път на повече юноши на ЦСКА. Нещата си зависят от тях, но клубът има подобни намерения, а и аз като старши треньор обичам младите футболисти, но с тях трябва да се работи много и да им се дава шанс постепенно, когато настъпи точни момент” – разкри наставникът на “червените”.

“Уредихме една контрол с Ботев Враца, която трябва да се проведе на 30-ти или 31-ви юни. Ще уточним, когато излезе програмата за първия кръг. Това е нещото, което ни липсва най много. Трудно ще влезем в игрови ритъм само с една проверка. Предстоят ни важни мачове и нашата публика много ще ни липсва” – завърши Крушчич.