Куман: Барселона не е сред фаворитите в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роналд Куман не поставя своя тим сред фаворитите в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман заяви, че Барселона не е сред големите фаворити в Шампионска лига, каталунците не са фаворит в турнира. Куман отбеляза, че в Барса винаги има напрежение, тъй като всеки един двубой трябва да се печели.

„Всяка седмица е важна. Тази не е повече от останалите. Желанието ни е да започнем с победа в Шампионска лига и да сме спокойни. Ще бъде трудно, въпреки че сме домакини. Важно е да постигаме победи на „Камп Ноу“, коментира Куман.

„Да бъдеш играч или треньор на Барселона винаги предполага напрежение, тъй като си задължен да печелищ всеки двубой. Ние знаем ситуацията, в която се намираме. Има неща отвън, върху които не може да повлияем. Ние сме оптимисти за предстоящия мач. Ще вървим мач по мач“, добави треньорът на Барселона.

„Според мен Усман Дембеле напоследък работи добре. През първата част на мача Хетафе не бе на ниво. Но през второто полувреме той беше по-добър. Смятам, че представянето на Меси може да бъде по-добро, но виждайки го от ден на ден той е по-доволен и тренира добре. Лео е съсредоточен, иска да играе постоянно. Не мога да се оплача и нямам никакви съмнения относно неговто представяне“, сподели Куман.

Треньорът на Барса говори и за липсата на голове, тъй като тимът му не успя да вкара в последния двубой с Хетафе при загубата с 0:1.

„Липсата на попадения не ме притеснява. Изиграли сме четири двубоя и сме отбелязали осем гола. Последните две срещи не бяха лесни поради начина на игра на съперниците ни в дефанзивен план. В атака имаме качество, с което да вкарваме.“

„Всички играчи се стараят да дадат всичко от себе си, въпреки че нещата трябва да се подобрят в играта. Виждам отбора щастлив, макар и сега да сме недоволни от последния резултат, но няма време за тъга, защото следват веднага други мачове. Не може да бъдем разочаровани от футболистите, които работят усилено. Те могат да се подобрят, като моята работа е да го направят.“

„Важно е да спечелим предстоящото Ел Класико през уикенда, но първо имаме мач в Шампионска лига. Важно е да започнем с победа на собствен терен, добави Куман.