Куман: Конфликтът на Меси не е с мен, а с клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Треньорът на Барселона Роналд Куман заяви категорично, че няма конфликт между него и звездата на тима Лионел Меси.

Аржентинецът съобщи на Барса, че напуска тима след края на сезон 2019/20, вбесен от слабата кампания на каталунците, в която те не спечелиха нито един трофей и допуснаха срамна загуба с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Все пак 33-годишният футболист промени решението си и остана в клуба.

Меси е отново в редиците на Барселона, но бъдещето му все още не е ясно с изтичащия този сезон договор.

Куман, който наследи Кике Сетиен след фиаското с Байерн, заяви, че каквито и конфликти да има Меси, то те са с ръководството на клуба.

„Това е основно конфликт между Меси и клуба. Говорих няколко пъти с Лео и ще продължим нормалната си комуникация с него“, заяви бившият селекционер на Нидерландия пред Fox Sports.

Част от недоволството на Меси идва и от слабата трансферна политика на каталунците през последните години. Клубът се раздели с легендите Шави и Андреас Иниеста, а не успя да намери достойни техни заместници.

Барселона бе свързван с редица трансфери това лято, но Куман призна, че най-вероятно няма да има нови попълнения. „В момента се подготвяме за новия сезон и предполагам, че ще започнем със същата група, с която сме в момента“, заяви нидерландецът.