Кузманов: Горд съм себе си, прословута борбеност не ме остави
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Със сигурност това беше най-добрият ми мач от петте издания на "София Оупън" до момента"

Българинът Димитър Кузманов загуби с 6:4, 4:6, 4:6 от италианеца Салваторе Карузо на Sofia Open, но въпреки поражението Мико определи мача като най-добрия от петте му изяви на турнира през годините. Пловдивчанинът заяви, че се чувства удовлетворен и горд от играта си.

“Много неприятна и тежка загуба за мен, тъй като показах много добра игра през цялата среща. През по-голямата част успях да изпълня указанията на моя треньор. В предпоследния гейм на третия сет допуснах пробив, който беше решаващ. Все пак съм горд съм себе си, защото тази моя прословута борбеност не ме остави през цялото време. Колкото и да е неприятно от загубата, имам вътрешно удовлетворение, че дадох всичко от себе си. Изпитах удоволствие, мисля, че и феновете също. Със сигурност това беше най-добрият ми мач от петте издания на “София Оупън” до момента, разултатът го показва, играта го показва. За жалост не успях да постигна първа победа, но ще продължавам. Най-важното е да съм здрав и турнирът да продължава да се провежда, защото е важен са тениса и за спорта в България. Затова и искам да искам да поздравя всички, които зад кадър са ангажирани с организацията. Наистина това беше най-добрият ми мач от петте години на София Оупън до момента”, заяви Кузманов след мача.

“Пред родна публика има едно леко напрежение, което е напълно нормално. Но аз успявам да го контролирам. Чувствам се добре у дома, това ми дава допълнителна енергия, допълнителна мотивация. Най-голямата ми разочарование, че не успях да направя подарък с една победа, но съм горд, че се борих до края.“

“Лично за мен при 4:4 и 30 равни първият ми сервис беше добър, не случайно два пъти питах и Карузо, но и той не можеше да ми даде убедителен отговор. Настилката е бърза и е трудно да се прецени без “Хоук Ай” (б.а. системата за видеоповторения “Ястребово око”). След това рискувах втория сервис, както го рискувах доста през целия мач. Не е плод на разконцентрация. През по-голямата част от мача това беше успешно, но точно в този момент не се получи. След това в три от точките при негов сервис имах шансове, но той го спечели на 15″, каза Кузманов по повод съдийското решение в деветия гейм на третия сет.

Втората ракета на България ще си партнира утре на двойки със сърбина Виктор Троицки срещу поставените под номер 1 Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция), които ще търсят победата на всяка цена, тъй като се борят за място на финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон през следващата седмица. “С Виктор сме много добри приятели, разбираме се добре извън корта, ще видим утре какво ще се получи. Освободени сме, напрежението ще бъде върху тях, защото те гонят цели, първи поставени са. Ще се опитаме да се забавляваме. Няма да е изненада, ако успеем да ги победим.”

“Относно този странен сезон, лично за себе си мога да кажа, че съм доволен от това, което успях да изиграя, колкото и кратко да беше. Продължавам в турнира на двойки тук, така че сезонът ми все още не е свършил. Надявам се поне два мача на двойки, след което приключвам годината. Надявам се всичко около пандемията да е наред и да участваме на АТП Къп в началото на следващия сезон”, каза още Кузманов.