Кузманов и Андреев научиха следващите си опоненти в Анталия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Адриан Андреев имаше повече късмет в жребия

Днес двамата български тенисисти Димитър Кузманов и Адриан Андреев постигнаха победи във втория кръг на квалификациите на ATP 250 турнира в Анталия. Малко след това те научиха имената на своите съперници в първия кръг на основната схема, като може да кажем, че жребият беше добър за нашите представители.

Мико Кузманов ще играе в 1-ия кръг срещу световния №55 Ласло Джере, а при евентуален успех ще срещне лидера в схемата Матео Беретини, който на старта ще играе срещу участващия с уайлд кард представител на домакините Ерги Киркин.

Кузманов ще трябва да покаже добра игра срещу Ласло Джере, който е носител на две ATP титли. Сърбинът спечели турнира в Рио де Жанейро през 2019 г., както и миналогодишното издание на надпреварата в Сардиния. Той и Кузманов са играли помежду си само веднъж до момента – на турнира от сериите Чалънджър в Сибиу през 2018 г., като срещата завърши 7-6(7), 7-5 в полза на Джере.

Жребият бе доста по-благосклонен към Адриан Андреев. Той ще се изправи срещу участващия с уайлд кард турски тенисист Марсел Илхан, който заем а 571-во място в световн ата ранглиста. Това ще бъде първи мач между двамата в техните кариери.

Илхан е на 33 години и има доста повече опит, но Андреев има потенциала да спечели мача. Ако се класира напред, българинът ще играе срещу 23-ия в света Алекс Де Минор.