Добави коментар
"Всичко е тотално объркано, новият президент на БФС трябва да има много смелост", споделя спортният мениджър

Спортният мениджър Лъчезар Танев говори за проблемите в българския футбол пред Дарик радио. Той засегна много теми около събитията в родния футбол, като според него всичко е тотално объркано. Лъчо Танчев коментира последните трансфери на грандовете Лудогорец, ЦСКА и Левски, като разкри, че е помогнал за сделката между „сините“ и Фиорентина за младия вратар Иван Андонов.

„Това, че ЦСКА и Лудогорец желаят да подсилват отборите си е добре. В края на сезона ще се види дали са били добри трансфери. Трябва да бъдат поздравени за желанието. Лудогорец бе на крачка от трансфер с двама нападатели от Испания, сделките до тази момент не са затворени. В ЦСКА нямам много представа, но вдигнаха нивото и втория полусезон ще бъде много интересно. За Вальо Антов това е един много добър шанс. Ако той вдигне динамиката на игра, има голям шанс да остане в Болоня, защото е много интелигентен играч при вземането на решения на терена. Разчита играта, усеща ситуацията“, заяви Лъчо Танев.

„Съдействах за трансфера на Иван Андонов от Левски във Фиорентина. Работихме с Пламен Пейчев – младо и талантливо момче в този бизнес, който предлага млади играчи в Италия. Ако този футболист се развива, Левски ще има сериозни постъпления. Мисля, че имахме достатъчно работа. Аз се надявам Левски с ограничените си възможности в момента да подобри нивото и да виждаме повече победи при тях“.

„По природа съм оптимист, но губя оптимизма за българския футбол. Търси се някакво решение, с което да се поизмият очите, но да не се влиза в дълбочина на проблемите. Според мен проблемите не се изчистват и не отиват към оправяне, а се задълбочават“.

„Изисква се много смелост на новия президент на БФС и неговия екип. Ще ви обясня защо. Има много влиятелни хора в някои от отборите и ако техните интереси са нарушени, животът ти става тежък най-вече от напрежение, компромати, идиотщини. Самите клубове – без значение професионални или аматьорски, е нужно да си дадат сметка дали ще правят професионален футбол или ще си продължават със залъгалките“.

„В истинските държави, където се развива футболът, си има лига, която ръководи клубните отбори. Професионалните клубове трябва да са обединени от исканията си за тв правата, не Левски сам да скача, а Лигата. Името на Лигата също значи пари. Нещата са тотално объркани у нас“.

Добави коментар
Гласувай: