Лацио се залепи зад Ювентус след победа над Дженоа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио изигра нов силен мач в Серия “А”, след като победи Дженоа с 3:2 като гост в двубой от 25-ия кръг на италианското първенство. С този успех тимът на Симоне Индзаги се доближи на точка до лидера Ювентус и продължава да доказва амбициите си за титлата.

“Орлите” поведоха в резултата във 2-рата минута с попадение на Марушич, който получи добър пас от Кайседо, справи се с двама бранители на съперника и с мощен шут откри резултата. В 14-ата минута гостите можеха да удвоят аванса си, но Перин се намеси добре при удар на Кайседо.

В 26-ата минута Дженоа бе близо до изравняване на резултата. Шьоне центрира от фаул и Андреа Фавили намери топката с глава, но ударът му срещна страничната геда. В 41-вата минута отново Фавили застраши вратата на гостите като този път Стракоша спаси.

Началните минути на второто полувреме бяха много интригуващи и имаше положения пред двете врати, което загатна, че може да видим доста попадения В 51-вата минута Чиро Имобиле удвои аванса на “орлите” с 27-ото си попадение от началото на сезона – 0:2. Домакините обаче се върнаха в мача бързо, като Касата намали резултата на 1:2 в 57-ата минута. Малко след това Пандев опита да изравни с атрактивен удар, но ударът му не бе достатъчно прецизен.

В 71-вата минута Лацио отново излезе напред с два гола аванс. Каталди се разписа с хубав удар от пряк свободен удар и попари амбициите на Дженоа да вземат нещо от мача. Домакините се активизираха и създадоха добри възможности за гол, но Дестро и Пандев пропуснаха. За Лацио пък Хоакин Кореа можеше да се разпише, но не успя да намери вратата.

В края на мача Дженоа вкара втори гол, след като получи дузпа за игра с ръка на Ладзари в наказателното поле. Капитанът на “грифоните” Доменики Кришито не сбърка от бялата точка за 2:3 като това бе и крайният резултат в срещата.

С поредния си успех в Серия “А”, Лацио събра 59 точки в своя актив и има една по-малко от лидера Ювентус. Дженоа пък остана на 18-ото място с 22 точки.