Лацио се завърна в ШЛ със страхотна победа над Борусия Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Римските "орли" полетяха на старта на Шампионска лига

Лацио се завърна по страхотен начин в Шампионска лига след 13-годишно отсъствие. Римските “орли” спечелиха с 3:1 срещу Борусия Дортмунд на “Стадио Олимпико” в мач от група F на турнира. По един гол за домакините отбелязаха Чиро Имобиле и Жан-Даниел Акпа Акпро, а вратарят Марвин Хитц си отбеляза автогол. Точен за “жълто-черните” пък бе Ерлинг Холанд.

Двубоят започна по отличен начин за възпитаниците на Симоне Индзаги. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката в 6-ата минута и Хоакин Кореа веднага комбинира с Чиро Имобиле, който с елегантен удар преодоля Марвин Хитц за 1:0.

Положенията пред двете врати се редяха едно след друго, като Томас Дилейни и Имобиле пропуснаха добри шансове за попадение. В 23-ата минута Хоакин Кореа не успя да преодолее Марвин Хитц. След изпълнение на корнер няколко секунди по-късно обаче вратарят на гостите имаше нещастието да си отбележи автогол – 2:0.

В края на първото полувреме Ерлинг Холанд пропусна отлична възможност да намали резултата, като Дортмунд приложи натиск до почивката, но не успя да отбележи.

Пет минути след началото на втората част отново Холанд пропусна след самостоятелна акция. Ударът му обаче бе спасен от Томас Стракоша. В 71-вата минута все пак норвежецът отбеляза попадение и върна Дортмунд в мача – 2:1.

Само пет минути по-късно Лацио възстанови аванса си от две попадения. Имобиле намери по отличен начин Жан-Даниел Акпа Акпро и 28-годишният полузащитник оправда доверието на Симоне Индзаги, отбелязвайки за 3:1. Акпа Акпро се появи само няколко минути преди попадението, но успя да подпечата успеха за своя тим.

До края на двубоя нов гол не падна и Лацио се поздрави с убедителна победа. В следащия си двубой в групата римските “орли” гостуват на Брюж на 28 октомври, докато Дортмунд ще приеме Брюж.