Лайпциг се доближи на точка от Байерн след пестелива победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Биковете" спечелиха с 1:0 визитата си на Арминия

РБ Лайпциг се доближи на точка от лидера Байерн Мюнхен след победа с 1:0 над борещия се за оцеляване Арминия Билефелд. Единственият гол отбеляза Марсел Забитцер в 46-ата минута. „Биковете“ са с 57 точки на втората позиция и чакат грешка от шампиона Байерн, който е домакин утре от 16:30 часа на Щутгарт. Арминия е с 22 точки на 15-ото място, само на точка от зоната на изпадащите.

В 12-ата минута на днешния двубой вратарят на Арминия Ортега Морено спаси опасен изстрел на Форсберг, а минута по-късно Айдара обстрелва вратата на домакините също без успех.

Халстеберг получи на чиста позиция в 30-ата минута, но не нанесе неточен удар с глава.

„Биковете“ имаха по-чистите положения през първата част, а в 43-ата и късметът покри Арминия, когато при удар на Нкунку отдясно вратарят Морено отклони леко с ръка и топката се отби в напречната греда.

Второто полувреме започна ударно за Лайпциг, като гостите откриха резултата след по-малко от минута игра. Домакините направиха грешка при изнасянето от собствената си половина, „биковете“ откраднаха топката и организираха бърза атака, Дани Олмо премина през няколко играчи на Арминия и подаде на Забитцер, който откри резултата.

Вторият гол убягваше на гостите, а в 86-ата Кевин Кампл получи жълт картон, който е негов пети и пропуска дербито с Байерн Мюнхен след паузата за националните отбори.